Nature And Life

BU BELİRTİLERİ HEMEN KONTROL EDİN: CİLDİNİZDE BU TİP YARALAR BULUNUYORSA PEMFİGUS OLABİLİRSİNİZ

BU BELİRTİLERİ HEMEN KONTROL EDİN: CİLDİNİZDE BU TİP YARALAR BULUNUYORSA PEMFİGUS OLABİLİRSİNİZ
Spread the love

Genel olarak deride ve ağızda çıkan pemfigus bazı zamanlarda gözlerde, boğazda, burun içinde ve eşeysel organlarda da çıkabilmektedir. Bu hastalıkta içi sıvı dolu olarak yanık biçiminde görülen kabarcıklar oluşmaktadır. Daha ondan sonra bu kabarcıklar patlayarak açılmakta ve üst kısımları de kabuklanarak yara biçiminde görünmektedir. Bu deri hastalığı bilhassa de görünümü sebebiyle son derecede ürkütücü bir izlenim oluşturmaktadır.

Pemfigus Belirtileri Nelerdir?
Pemfigus belirtileri olan kişilerin bu yaralar artmadan ve daha fena bir duruma gelmeden hemen tedavi görmeleri gerekiyor. Bu yaralar ilk önce genel anlamda ağız bölgesinde başlamaktadır. Daha ondan sonra yüz, beden, genital bölge ve saç kısımlarına doğru yayılmaktadır. Belirtileri ise genel itibari ile şu biçimdedir:

Deride içi su dolu kabarcıkların oluşumu,
Meydana gelen kabarcıkların patlayarak ağrılı yaralar meydana getirmesi,
Yaralarda yanma, kızarma ve sulanma benzer biçimde durumların meydana gelmesi,
Burundaki yaralar için akıntı, kanama ve tıkanıklık meydana gelmesidir.

Pemfigus Bulaşıcı Mıdır?
Vücutta olup biten yaralar ürkütücü görünmesiyle birlikte insanların akıllarında bulaşıcı olup olmadığı sorusunun oluşmasına niçin olmaktadır. Bu yaralar oluşması sebebiyle mutlaka bulaşıcı değildir. Yine yaralara dokunan kişilere hiçbir şekilde bulaşma durumu olmamaktadır.

Pemfigus Hastalığı Neden Oluşur?
Pemfigus Nedenleri; Hastalığın meydana gelmesinin temel nedeni bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Hastalığın meydana gelmesinin sebebi hemen hemen eksiksiz olarak bilinmemektedir. Vücut kendi hastalığın nüksettiği bölgeler de kendi derisini tanıyamamaktadır. Bu sebeple de bu yerlere karşı bir mukavemet göstermektedir. Vücutta olup biten yaralar da bu yayınlanan dirençten dolayı oluşmaktadır. Meydana gelen tepkime ile beraber derinin en üst tabakasında birbirini tutan bağlar olup biten kopmalar ile ayrışır. Burada oluşan kabarcığın içi su dolarak vakit arasında yaralar meydana gelir.

Pemfigus Tedavisi Nasıldır?
Pemfigus tedavisi kortizon tedavisiyle yapılmaktadır. Vücuda antikor verilerek derilerin kendini onarılması temin edilmektedir. Eğer bu tedavi arkasından hastalık tedavi olamazsa da kortizon tedavisini desteklemek adan bazı ilaçlar da kullanılabilmektedir. Bu tedaviler gerçekleştirilirken ayarlanacak olan doz son derecede önemli bir etki oluşturmaktadır. Kortizonun yan etkilerinin de bulunmasından ötürü tedaviyi oluşturan doktorun lüzumlu testler arkasından doz ayarlamasını en ideal halde yapması gerekiyor

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ